Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Flesh And Bone

 

 

 


U4


In de suburbs van Rotterdam als 2-mans formatie begonnen, John Rawsthorn (Gitaar & Vox) en Peter Markus (Drums), en later uitgebreid met Bert de Jong (Bas) en Peter Goudswaard (Gitaar & Vox), maakte Flesh & Bone van 1985 t/m 1988 het Nederlandse clubcircuit onveilig met een bizarre mix van Rock, Punk, Rockabilly & Soul, hetgeen de band een uitstekende life-reputatie opleverde.

Legendarisch was het optreden in de zelf opgerichte "Congo Club" welke na de derde avond o.a. door het ietwat wilde publiek weer werd afgebroken en opgeheven. De tijdens de eerste avond opgenomen video bracht het zelfs tot de Belgische tv. Ook legendarisch waren o.a. de optredens in de Rotterdamse "Jazzbunker" en in het Antwerpse "1000 Appels", mede door de in grote getale meegereisde fans.

In de lente van 1986 werd in Venlo de single "The Graveyard" opgenomen en uitgebracht op het eigen label  "Congo Club Recordings" met op de B kant de "Velvet Underground"-cover "Temptation". Deze single werd o.a door John Peel gedraaid op de Nederlandse en Engelse radio.

In de zeer koude januarimaand van 1987 zocht de band het warmere zuiden op en deed een tour door Spanje en trad o.a. op in "Celeste" in Barcelona. Later dat jaar bracht de band de compilatie-tape "Out Of It" uit met daarop een flink aantal nummers die in de voorafgaande jaren waren opgenomen.
In 1988, op de dag van de finale europees voetbal, deed de band zijn allerlaatste optreden en gingen de muzikanten daarna ieder zijn weg.

RIP

John R.I.P.


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl