Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Kruik

 

 

 


Bobby Glenn


'Kruik' door Het Waterhuis

Spel:Tjon Rockon en Dumisile Mqadi
Regie: Roel Twijnstra
Tekst: Tjon Rockon en Kees van Loenen
Vormgeving: Roel Twijnstra
Kostuums: Sara Hakkenberg
Adviezen: Kees van Loenen
Lichtontwerp: Peter Goudswaard
Techniek: Peter Goudswaard en Arjen Fortuin
Fotografie: Mark Janssen

Het gaat niet goed met de jeugd, vindt Bobby Glenn. Ze terroriseren de straten, zijn ontspoord en niet aanspreekbaar. Bobby Glenn heeft zelf ook een crimineel verleden, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat over de kinderen van vandaag; straatschoffies nieuwe stijl. Voor hen komt hij met een oud vrachtwagentje een kruik brengen. Een kruik met Extractum, een medicijn tegen alle ziektes en rampen van deze tijd. Maar dan breekt de kruik plotseling. Met hulp van een dame uit het publiek probeert hij hem weer te lijmen. Maar is deze dame slechts een willekeurige bezoeker...?

'Kruik' is een klucht vol misverstanden door theatermakers met verschillende culturele achtergronden. Het is een remake van de voorstelling De Kruik die het Waterhuis maakte in 1999. De voorstelling is gebaseerd op een eenakter van Pirandello van de gebroeders Taviani (ook wel bekend uit de film Kaos).

Omdat Het Waterhuis zowel in Nederland als internationaal voorstellingen speelt werd Kruik in mei 2007 gemaakt in Zuid-Afrika en speelde daar in Elim, Capetown en op het National Arts festival Grahamstown.

'Kruik' speelt op scholen, in het theater en bij goed weer ook in de open lucht

Speelperiode: januari 2008 t/m juli 2008
Reprise: voorjaar 2009

Kruik 2008 van Het Waterhuis

Kruik 2008 van Het Waterhuis


Kruik op de Parade 2008


het waterhuis


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl