Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Sprookjes Van Nu

 

 

 


sprookjes van nu poster


'Sprookjes van nu' door Het Waterhuis

Tekst: Kees van Loenen
Regie en vormgeving: Roel Twijnstra
Spel: Anis de Jong en Ruby Soliman
Techniek: Peter Goudswaard en Arjen Fortuin

'Sprookjes van nu' speelt zich af in de hemel. De dood, een aardige, wat vreemde man, zit net een kopje thee te drinken.

Daar komt een meisje aan. Het is Bala, ze komt uit India. Bala ziet er moe uit. Haar hele kinderleven werd ze gedwongen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat te werken. Maar daar denkt ze liever niet meer aan.

Toch zal ze erover moeten praten. Anders kan ze niet meer terug. Terug? Ja, want Bala is als hindoe geboren. En volgens het hindoeïsme kom je na je dood weer terug op aarde. Als je alle narigheid uit je vorige leven hebt verwerkt, word je opnieuw geboren in een beter leven.

De dood heeft zo zijn twijfels over die wedergeboorte. Maar hij is een aardige man dus hij schenkt maar eens een kopje thee voor Bala in. Hij snapt dat ze niet zo goed over haar verleden vol uitbuiting en mishandeling kan praten. Hij probeert haar te helpen en zo lukt het Bala om in de vorm van een sprookje haar verhaal te vertellen.

januari t/m februari 2007 - Op scholen en in theaters (reprise) - vanaf 10 jaar

Sprookjes van nu is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en het Ministerie van OCW

anis de jong
ruby soliman
Anis de Jong
Ruby Soliman

Het Waterhuis is het professionele jeugdtheatergezelschap van Rotterdam. Sinds 1995 maakt Het Waterhuis theater voor kinderen en jongeren. Rotterdam is zowel thuishaven als vertrekpunt. De dynamiek van de stad inspireert Het Waterhuis niet alleen om de diepte in te duiken naar actuele thema's in Nederland, maar ook om uit te varen naar andere delen van de wereld.

sprookjes van nu
'Sprookjes van Nu'

het waterhuis


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl