Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

The Untouchable Four

 

 

 


U4


the Untouchable Four : in 1989 opgericht door Peter Goudswaard en Bert de Jong die al samen hadden gespeeld in de band Flesh & Bone. Na het uit elkaar vallen van deze band vonden zij dat het tijd was voor een band die frisse no-nonsense muziek maakt. Na het vinden van de drummer Martijn van Eijk en de gitarist Paul Gebuis was de nieuwe formatie een feit.

Al heel snel na de oprichting werd de eerste demo "the Untouchable Four" opgenomen met daarop o.a. de klassiekers: "Motherfucker" (welke meteen werd gedraaid op de radio bij het programma "Nozems à GoGo" van de VPRO), "Way Too Fast" en "Wonderful World"  (later gecoverd door de Rotterdamse Ska-band Zwit). Sindsdien deed de band een groot aantal optredens in het clubcircuit hetgeen de band een zeer goede live-reputatie opleverde.

In 1991 bracht de band de compilatietape "Trouble" uit, met daarop o.a. "Little Doll" van "the Stooges", waarna de "Clean 'n Polish Tour" startte wat de band o.a. via Berlijn, waar men een dubbelconcert gaf met de Amerikaanse band "No Use For A Name", in Polen bracht alwaar een 7-tal concerten werd gegeven.
In 1991 werden de nummers "Motherfucker" en "Way Too Fast" opnieuw opgenomen en uitgebracht op de demo "Love & Hate".

In 1993 werd er onder productionele leiding van Maarten "Bad To The Bone" Ibelings de vinyl single "Never Fall Down" opgenomen. Kort na de opnames werd drummer Martijn vervangen door "Bonecrushin' K'katunga".
Vlak na het uitbrengen van de single op "Kelt Records" in de lente van 1994 besloten de bandleden dat het tijd werd voor iets anders en hield de band the Untouchable Four op te bestaan.

brogum zierikzee
the Untouchable Four - Berlijn 1991the untouchable four poster

 

the untouchable four poster

 

 

poster the Untouchable Four de Vlerk Katshoek

 

poster the Untouchable Four de Vlerk single presentatie


"..........Bij het optreden van de Untouchable Four schoten mij slogans te binnen als 'door eenvoud kracht' en 'één voor allen en allen voor één'. Speelde Feyenoord maar zo........."
( Rutger Gras - Obscene 1990 )

"..........Het Rotterdamse Untouchable Four bewandelt geen weg, maar kleunt erin met de aanvalskracht van een M1-tank. Vier rattige rioolpunks overvallen het publiek onverhoeds met een moordende, dubbeldikke gitaarmuur , een verpletterende ritmesectie en een zak vol razendleuke liedjes.........."
( Swie Tio - OOR 1992 )

the untouchable four
fotografie: Carla van der Marel


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl