Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Krijg Nou Titus

 

 

 KRIJG NOU TITUS

Titus Andronicus is het meest gewelddadige stuk van Shakespeare. Theater over hoe wraak werkt, maar dan in de stijl van een heftige actiefilm. Als de Romeinse generaal Titus terugkomt uit de oorlog, wordt uitgerekend zijn belangrijkste krijgsgevangene de nieuwe vrouw van de keizer. Zo krijgt ze de kans om Titus terug te pakken. Haar wraak is bloedig. Als het doek valt liggen er 31 lijken op het toneel.

In Krijg nou Titus! spelen vijf acteurs het verhaal van Titus Andronicus. Maar met een aantal bijzondere spelregels. Regel nummer 1: één van de acteurs moet Titus spelen. Regel nummer 2: de rest gaat het hem zo moeilijk mogelijk maken. Regel nummer 3: pijn moet echt pijn doen. Niemand blijft gespaard. Maar wie is het gevaarlijkst? De keizer, die de meeste macht heeft? Zijn vrouw, die de keizer om haar vinger windt? Of Titus, die niets te verliezen heeft?

In Krijg nou Titus! wordt de eeuwenoude wraaktragedie van Shakespeare nieuw leven ingeblazen. Met de gekte van de Joker uit Batman, de risico’s van Jackass en de kitch van Dolce&Gabbana. Dat levert heftig theater op; lekker gewelddadig, lekker wreed, lekker baldadig. Zoals een lekkere videogame. Maar dan met minder levens.

CREDITS

Tekst: Wolter Muller en Floris van Delft
Regie: Floris van Delft
Spel: José Klaase, Fahd Larhzaoui, ilse Ott, Dennis Rudge en Koen Wouterse
Productie: Linda van den Berg, Linda Schrik, Marrigje Spoelstra
Techniek: Marc Simons, Peter Goudswaard, Kenneth van Oosten, Pascal Boele (stagiaire)

speelperiode: september 2009 - november 2009 + Lowlands 2010


titus lowlands


siberia


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl