Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Hofpleintheater - Troep

 

 

 De jeugd van tegenwoordig maakt alleen nog maar TROEP!

Ze zijn met z'n achten: Pola, die alles vertelt, Wanja, Vladimir, Wally, de tweeling Aznar en Nillem, Wolke en Mo. Een allegaartje van aangewaaide kinderen die samen een chaotisch maar prima bestaan leiden op een woonboot, terwijl hun moeder de wereld afstruint.
Dat prettige leventje wordt bedreigd door regelzucht en schijnzekerheid in de personen van mevrouw Wijfjes van het Zorgbureau die niets liever wil dan kinderen een 'gelukkig en veilig' bestaan bieden, de directeur van hun school en veel andere volwassenen. Hiermee begint een wervelwind van wonderlijke gebeurtenissen met terugkerende vaders, tweelingen, zoektochten en ontmoetingen met de 'Ondergrondse verzetsbeweging'.

Ilse Bos schreef personages van wie je direct gaat houden en plaatst zich daarmee in de traditie van grootheden als Roald Dahl en Astrid Lindgren. Scriptschrijver Paul Feld bewerkte, samen met regisseurs Jeroen Kriek en Marijke Lips het boek tot een grootse en avontuurlijke jeugdvoorstelling; een spectaculair stadssprookje, vol humor en avontuur: een nieuwe Hofplein-klassieker!

Heimat 2


terug naar boven

All rights reserved © 2016 www.petergoudswaard.nl