Peter Goudswaard

www.petergoudswaard.nl

Twist

 

 

 TWIST

Gebaseerd op het bekende verhaal Oliver Twist van Charles Dickens

Het negentiende-eeuwse verhaal over de wees Oliver Twist, die ontsnapt uit het opvanghuis en terechtkomt in een gewetenloze wereld, krijgt onder regie van Jolanda Spoel een hedendaags gezicht. Is Oliver een speelbal van het lot of van zijn omgeving? De begrafenisondernemers Mr. & Mrs. Zuurbier, de vrekkige bendeleider Fagin en de handige kruimeldief de Hosselaar; bijna iedereen die Oliver in zijn zoektocht naar geborgenheid ontmoet, probeert hem te gebruiken om er zelf beter van te worden. Ondanks alle tegenslagen, waar Oliver tijdens de ontmoetingen mee te maken krijgt, is hij de enige met wie het goed afloopt. Hoe maakbaar is het lot? En als succes een keuze is, is armoede dat dan ook?

Twist is de internationale productie met een cast van Nederlandse en Zuid-Afrikaanse acteurs. Hedendaags en swingend muziektheater dat een nieuw licht werpt op leven en overleven in een moderne wereldstad.

CREDITS

Tekst: Annemarie Slotboom (vrij naar Charles Dickens)
Regie: Jolanda Spoel
Muziek: Michel Banabila
Video: Huub Laurens
Lichtontwerp: André Goos
Toneelbeeld: Roel Twijnstra
Kostuums: Sara Hakkenberg en Romy van Eijk
Spel: Barry Emond, Leo Janssen, Carlijn van Ramshorst, Sayonara Prika, Yamill Jones, Aleandro Paolillo, Javier López Piñón, Klaas Hulst, Sandro Lima, Siphindile Myeni, Sean de Klerk, Menzi Mkhwane, Bhekani Shabalala
Fotografie: Greetje Mulder
Techniek:
Peter Goudswaard, Kenneth van Oosten en Marc Simons
Productie: Michael Isveldt en Renée Vink

speelperiode: december 2010 - januari 2011


twist


Persquotes
“De bewerking van toneelgroep Siberia neemt Twist mee naar het heden en dat blijkt, in de steeds harder wordende Nederlandse samenleving, verrassend actueel.” (www.toneelblog.nl)

“Mijn dochter van 11 – zelf op musicalles – vond het prachtig, dus als je nog tijd hebt.. ga kijken.” (Top van Noord Bewonersvereniging)

“Theatergroep Siberia heeft in zes weken van repeteren een eigen wereld weten te creëeren en brengt zware thema’s op een komische manier onder de aandacht. Het is te hopen dat onze Grootste Partij snel ophoudt met de bezuinigingen op alles wat met cultuur te maken heeft, want groepen als deze zijn de subsidies zeker waard.”(www.cultuurbewust.nl)

“Als de zwerfjongen in handen van criminelen valt, springt steeds scherper en schijnender in het oog hoe actueel zijn verhaal is voor asielzoekers die in het illegale circuit terechtkomen. Regisseur Jolanda Spoel brengt die boodschap niet te nadrukkelijk en juist daardoor kruipt het onder de huid.” (Trouw)


twist


siberia


terug naar boven

All rights reserved © 2015 www.petergoudswaard.nl